sponsoren

bodhi
Hoekstra BV
tuin en parktechniek sneek
Jongeneel
Snackbar de Mangerie
Regts
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > showbands 2019

ShowBands

Advendo Sneek

Exclusief, wereldklasse, Zwart & wit, altijd in voor iets nieuws, uitdagingen, herkenbare muziek, dat is Advendo Sneek.

Een enthousiaste groep muzikanten die het publiek wil entertainen en vermaken. En dat doen ze goed, in zowel binnen- als buitenland. Inmiddels hebben o.a. Frankrijk, Duitsland, Italië, Turkije en Canada kennis gemaakt met de witte berenmutsen.

Advendo heeft een imposante lijst met optredens en muzikale titels opgebouwd. Staat bekend als een vooruitstrevend en vernieuwend korps. Dit wordt benadrukt in de shows en straatoptredens met opvallende figuraties en eigentijdse muziek.

De reputatie van Advendo heeft ook geleid tot enkele unieke optredens. Zo traden zij op tijdens het nationaal huwelijksfeest van kroonprins Willem Alexander en Maxima. Deden de muzikanten mee aan de EU parade in Istanbul op uitnodiging van het Nederlandse Consulaat en ging Advendo de uitdaging aan om twee verschillende werelden bij elkaar te brengen; Black Pearls Of Rhythm. Een wereldwijde primeur; muzikant en paard, schouder aan schouder in één show. In 2017 draaide Advendo 2 keer 5 acts in de imposante Johan Cruijff Arena met niemand minder dan Armin van Buuren. De opening en medaille ceremonies van de Coolste baan van Nederland. En nog veel meer… 

De combinatie van originaliteit en kwaliteit heeft daarnaast al diverse keren geleid tot WMC goud en kampioensvaandels tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Advendo’s vlaggenschip staat onder leiding van tamboermaître Erik-Jan Brummel.

Con Spirito

Con Spirito is een enthousiast en energiek corps, bestaat uit ongeveer 25 leden en heeft een eigen en herkenbare uitstraling geïnspireerd door de Amerikaanse Drumcorps stijl. Dit komt onder andere naar voren in de uniformering en de samenstelling van het equipement en instrumentarium.  

De groep is verdeeld in drie secties; de percussion en brass die het muzikale gedeelte verzorgen, en de guard die de muziek uitbeeldt door middel van dans en beweging. Zij doen dit met behulp van verschillend equipement zoals vlag, spinner en rifle. 

De komende jaren wil het management van Con Spirito, samen met de leden en haar staffteam, gaan bouwen aan een nieuwe succesformule, zodat het corps weer groter zal groeien en in de toekomst weer vele successen op haar naam zal kunnen zetten. De afgelopen jaren hebben ze succesvol deelgenomen aan de indoor winter competities, zodat zij tijdens de zomermaanden kunnen focussen op streetparardes in binnen en buitenland.

Sternse Slotlanders Franeker

Showband Sternse Slotlanders uit Franeker is een bekende speler in de muziek- en showwereld. Ruim 60 jaar geleden gestart als traditionele drumband in Franeker en inmiddels uitgegroeid tot een moderne Showband, op het gebied van muziek én dans. We onderscheiden ons door het gebruik van gestemd en ongestemd slagwerk, herkenbare muziek, vette beats en natuurlijk onze color guards. We willen enerzijds aantrekkelijk zijn voor leden en anderzijds willen we publiek entertainen met onze muziek én straatshows. Deze mix heeft zich de afgelopen jaren bewezen en gaan we de komende jaren uitbouwen.

Vele optredens in binnen- en buitenland geven prachtige herinneringen en ook het deelnemen aan concoursen geeft energie en inmiddels een gevulde prijzenkast. De gouden medaille tijdens de Showwedstrijden op het Wereld Muziek Concours (WMC) 2017 te Kerkrade staat nog vers in ons geheugen.

Aantrekkelijk voor leden? Daar ligt een belangrijke sleutel voor ons succes. We richten ons op persoonlijke- en groepsontwikkeling en zijn continue op zoek naar de gezonde balans tussen prestatie en ontspanning.

Tijdens de Intocht Avondvierdaagse 2019 in Sneek is Showband Sternse Slotlanders één van de muzikale deelnemers. Mogen we je ontmoeten in Sneek?

De Sneeker Putkapel

De sfeermakers van De Putkapel, een 16-koppig dweilorkest uit het Friese Sneek, spelen op iedere gelegenheid de zaal plat. Of het nu gaat om een feesttent, bruiloft of straatfestival, het maakt hen absoluut niet uit. Met veel energie, humor en interactie met het publiek zorgen zij ervoor dat ieder evenement een topevenement wordt!